Onze werkwijze

Een reis begint met een enkele stap.
Stap 1… Kennismaken? Kopje koffie?

1. Kennismaking / brainstormen

Ieder project begint met een persoonlijke kennismaking. Soms telefonisch of via Skype maar meestal face-to-face. Voor ons essentieel om een goed beeld te krijgen bij uw bedrijf, organisatie, cultuur, producten, diensten, doelstellingen, doelgroepen en de wensen en de eisen. Wij geloven dat als we onze klanten goed kennen en begrijpen, we ook samen iets moois en passends neer kunnen zetten.

2. prijsje / Offerte / projectplan

Voor een kleine klus geven we snel en gemakkelijk een prijsje af via de e-mail en gaan we na akkoord voor u aan de slag. Voor wat grotere projecten maken we meestal een offerte op maat. Daarbij zit een glashelder projectplan, zodat u precies weet wat u kunt verwachten van ons.

3. aansprekend concept / branding

Uw verhaal moet kloppen. Voor creatieve ideeën en concepten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kijken naar uw doelgroep, doelstellingen, wensen en eisen en voegen hier een vleugje creativiteit aan toe. Zo krijgt u dus iets passends en tegelijkertijd iets onderscheidends. Wilt u uw volledige huisstijl en de gehele manier van communiceren onder de loep nemen? Dan moet u een echte merkbeleving neerzetten, branding zoals dat heet in vakjargon. Wij hebben hier onze speciale methodiek merk360 voor ontwikkeld. Echt iets voor organisaties die een stapje verder willen gaan.

4. Logo / huisstijl / drukwerk

Design bytes ontwerpt logo’s en huisstijlen voor uiteenlopende organisaties van groot tot klein. Corporate identities’ ook wel zo genoemd. Een goed logo en huisstijl verdient zorg en aandacht, het is immers de verpersoonlijking van uw organisatie, bedrijf, product of dienst. Is uw organisatie aan het reorganiseren? Start u een nieuw bedrijf? Lanceert u een nieuw product of dienst? Dan is dit wellicht het uitgelezen moment om uw logo en huisstijl aan te pakken.

5. Flowchart / wireframes

Om er voor te zorgen dat de bezoekers van uw site straks snel en eenvoudig hun weg kunnen vinden moet vooraf goed nagedacht worden over de routing van de site. Welke hoofdstukindeling krijgt de site en hoe delen we de pagina’s zo in dat gebruikers verleid worden tot een aankoop of het achterlaten van hun gegevens? Kortom: ‘Form follows function’.

6. Grafisch ontwerp

Nadat er een logische structuur voor de website is bedacht en de indeling van de pagina’s is gemaakt met wireframes, kan het grafisch ontwerp gecreëerd worden. Hierbij is er aandacht voor kleuren, fotografie, lettertypes en een vormentaal die uw doelgroep aanspreekt. Dit is de fase waarbij er een fraai fotorealistisch beeld wordt gepresenteerd van de site. Alles krijgt vorm en kleur en komt tot leven. Meestal worden er een aantal ‘key’ pagina’s uitgewerkt zoals: een homepage, productpagina en een algemene pagina.

7. Technische implementatie / WordPress

Als het grafisch ontwerp is goedgekeurd kan de webapplicatie of website geprogrammeerd worden. Design Bytes is gespecialiseerd in maatwerk webapplicaties en WordPress websites. Afhankelijk van het type project wordt de juiste oplossing voor de klant gekozen. Vaak worden deze aangevuld met verschillende plugin’s of backoffice koppelingen om de website, webshop en webapp volledig aan te laten sluiten bij uw wensen. U kunt bij ons terecht voor een sterke bedrijfswebsite, webshop en zelfs een volledig geautomatiseerde online business.

8. Content creatie

Content is King! Wordt er vaak geroepen in ons vak. En dat klopt helemaal. Uiteindelijk bepaald de inhoud van een website of deze druk bezocht of goed gevonden wordt. Zo moet er gezorgd worden voor heldere vindbare teksten, mooie fotografie, informatieve fimpjes of verhelderende illustraties (infographics) of animaties. Wij helpen u hier graag bij.

9. Oplevering in testomgeving

Uw website of applicatie wordt in een testomgving opgeleverd. Na een demonstratie van het systeem (WordPress) kunt u de site desgewenst zelf relatief eenvoudig vullen met tekst en beeld. 

10. Finetunen & lanceren

Nadat de website helemaal is afgerond en de laatste puntjes op de i gezet zijn kan deze gelanceerd worden. Design Bytes migreert uw site dan naar de live omgeving. Tijd voor champange! Uw site staat live! 🙂

11. Analyse / optimalisatie / marketing

Bij oplevering van de website wordt er Google Analytics geinstalleerd. Hiermee kunnen we het gedrag van uw bezoekers analyseren. Op basis hiervan kan uw site verder geoptimaliseerd worden. Of kunnen we zeer gericht online adverteren, waardoor u steeds meer vruchten zult plukken van uw investering.