Over ons

Creatieve mouwenopstropers met
technische know how.

Design Bytes – 2013 – heden

Design Bytes is creatief, ontwerpt, programmeert en geeft advies op het gebied van ontwerp, reclame, webdevelopment en webmarketing. Op 1 maart 2013 is het full-service webbureau Design Bytes opgericht door Ferry van Tongeren. Design Bytes is gespecialiseerd in websites, webshops, intranetten, webapps, zoekmachine marketing, social media, logo’s en huisstijlen. Met een nuchtere kijk op de zaken helpen we klanten het maximale uit hun online activiteiten te halen.

Samenwerkingspartners

In het steeds groter wordende speelveld van de reclame en digitale media onstaan steeds meer specialisaties. Ondanks het feit dat Design Bytes veel praktische ervaring en kennis heeft in bijna alle facetten van dit speelveld werken we op sommige gebieden samen met gespecialiseerde partners, denk aan online advertising, webhosting en social media. Hierin zijn we vaak op creatief vlak sturend terwijl we de implementatie juist uit handen geven aan specialisten. Hierdoor kan Design Bytes hoogstaande producten leveren in bijna alle facetten op het gebied van reclame en digitale media.

Ferry van Tongeren

Ferry van Tongeren is de drijvende kracht achter Design Bytes en vind het leuk om grote en kleine organisaties te inspireren op het gebied van e-marketing, reclame, design en online techniek. Hieronder vindt u meer informatie over zijn loopbaan.

PanArt creatie en communicatie – 2005 / 2013

Van december 2005 tot maart 2013 heb ik met veel plezier bij het reclamebureau PanArt creatie en communicatie gewerkt op de multimedia-afdeling als webdesigner en webdeveloper. Naast het ontwikkelen van websites en multimediale producties was ik voor veel klanten van PanArt vaak het eerste aanspreekpunt op het gebied van design, internet, e-marketing en multimedia. Ik gaf adviezen, begeleide projecten en zat zelf ook nog steeds regelmatig achter de knoppen. Daarnaast heb ik samen met mijn directe collega’s van PanArt het succesvolle Easydtion CMS ontwikkeld, een solide systeem waarop vandaag de dag nog vele websites draaien.

Prijswinnend werk
Samen met PanArt hebben we twee mooie prijzen in de wacht gesleept, namelijk:
Woonbron wint derde prijs bij Woningcorporatie Web Monitor 2010 van Between-us.
“Woonbron maakt dit jaar de meest spectaculaire stijging door. Vorig jaar stond deze Rotterdamse corporatie nog op de 46e plaats en nu heeft Woonbron één van de drie meest effectieve websites van de sector. Met name de uitgebreide online dienstverlening maakt deze website onderscheidend.”

Waterweg Wonen wint eerste prijs bij Woningcorporatie Web Monitor 2012 van Between-us.
“Dankzij uitstekende content (inhoud) en sterke Usability (gebruiksvriendelijkheid) is Waterweg Wonen overtuigend op de eerste plaats terecht gekomen”

Netaspect 2003 / heden

Bij Netaspect word ik al vanaf 2003 regelmatig ingehuurd als usability specialist, interface designer en prototyper. Ik heb hier voor verschillende verzekeringsapplicaties prototypes gemaakt en zo de gebruikersvriendelijkheid en de logica verbeterd. Daarnaast heb ik het grafisch ontwerp bepaald voor diverse websites en applicaties van welbekende verzekeraars.

Admix Zaken Zijn Zaken 1999 / 2005

Van 1999 tot eind 2005 heb ik bij het reclamebureau Admix Zaken zijn Zaken gewerkt, hier kreeg ik de mogelijkheid om voor grote A-merken te werken als: Agis Zorgverzekeringen, Braun, Centerparcs, Daikin Airconditioning, De Goudse verzekeringen, Duracell, Gillette, Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, Oral-B, Rockwool brandveilige isolatie, Rijkswaterstaat en Sigma Coatings. Bij Admix lag bij mijn werkzaamheden de focus vooral op het creatieve en wat minder op het technische. Zo heb ik bijvoorbeeld creatieve concepten ontwikkeld voor online games, animaties, 3D-demo’s, DVD-presentaties en natuurlijk ook websites.